1. Zh
  2. 精選美食
  3. 2018新寵,有營蔬果汁,排毒瘦身
2018新寵,有營蔬果汁,排毒瘦身

2018新寵,有營蔬果汁,排毒瘦身

  • 閱讀需時: 1 min

新一年定立新目標是常識吧!最多人首選一定是說:「我要排毒,我要減肥,我要身體好!」呢個簡直係終身目標,大計劃哦!其實,生活上小改變,轉吓眼就有成果,先戒掉晨早咖啡,以有營蔬果汁代替,閑來作個Go Green食一吓素菜,雙管齊下,目標一定達到!

1. 排毒三寶

三寶飯,人人都食過知係乜東東,飲得的「排毒三寶」,可能未飲過,咁就嗱嗱淋去得香 Tak Heung Juice叫返過嚟飲下,第一口會感到苦味,然後有陣清新香甜,最後,有口甘味。估到是什麼來嗎?咪就係涼瓜、青瓜和靑蘋果結合。呢到收到order才即刻榨,包保鮮甜。

2. Firefly Lemon, Lime & Ginger

做完健身,梗係要飲嘢食嘢,補充一吓體力。今次唔講吃什麼輕食,先嚟介紹杯NOSH by Secret Ingredient的「Firefly Lemon, Lime & Ginger」,名都説明咗佢嘅個性,一啖飲落去,馬上感到陣微酸味,跟著便分辨得出有橙香及檸檬味。最後有股暖流上出現,因為,係薑引出的微辣味。呢杯飲品正斗!

3. Sun Juice太陽果汁

"慢慢嚟,唔使急,最緊要快" 呢句說話,大部份打工仔一定聽,但來到MANA! Fast Slow Food,佢哋快速地送上食品,鼓勵食客慢速品嚐。今次推薦一款健康排毒飲品,以冷壓製作的Sun Juice,包括了蘋果、甘筍及生薑。入口感順口滑溜。

4. 冷壓蔬果汁 - 紅菜頭、甘筍、富士蘋果

話咁快就行咗去中環,走咗入去OVO Cafe下單要咗個「紅菜頭、甘筍、富士蘋果」蔬果汁,同樣用冷壓製作,在低溫下以高壓機將蔬果炸汁,能完整地保留營養。紅菜頭可護肝、減肥、補血、延緩衰老之效!咁就唔怕達成不到新一年訂下嘅目標。

蔬果汁作排毒瘦身之用,咁快啲手用戶戶送App或登入 Deliveroo.hk,下單試試個成效。

Deliveroo application

馬上到iOS和Android的應用程式商店下載

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application