1. Zh
  2. 精選美食
  3. 健康早餐指南,引領你開展2018身心旅程
健康早餐指南,引領你開展2018身心旅程

健康早餐指南,引領你開展2018身心旅程

一日之計在於晨,咁一年之計在於春,一定係,除非唔係!無論係新嘅一年定係新嘅一天, 都需要有好開始。每朝起身梗係要由健康早餐開始,注入新能量,至到下午teatea休息一下,再補充體力。快快跟著以下推介來試試,令整年都有正能量,面對各種挑戰!

1. Metro Deluxe Bagel 

有研究指出早餐是佷重要的,提供新動力來支持每天的開始。咁嚟過豪華早餐先,Metropolitan Breakfast 的「Metro Deluxe Bagel」就份量大得來剛好,百吉包盛戴著流心荷包蛋、香煎堙肉塊、搗碎了的牛油果、及口感滑膩的金黃荷蘭醬。真的大滿足哦! 

2. I Knead a lot of food

新一年之始,公司少不了有晨早會議,相談公司大計及目標。嘆個靚早餐才開會,又或者邊食邊開,好主意便自然來。喺公司開餐也要注重健康,Knead提供到會服務,其中的「I Knead a lot of food」供應10人早餐,內有迷你版和標準版三明治、布朗尼盤、蔬菜/意大利麵沙律盤、水果盤、開胃前菜、法式長棍麵包。超級豐富,食住健康早餐,「腦震盪」會議必能迅速有好主意!

3. Green Dream 

食早餐又點可以缺失杯飲品呢!嚟杯Genie Juicery供應的「Green Dream」,以冷壓技術製作,內裏注滿了鮮榨菜汁,材料以清純椰汁為主,混合上青瓜、菠菜、芹菜和蘆薈汁,清甜可口。椰汁含電解質、鉀質和多種礦物質,能有效補充人體流失水份,及平衡回電解質。早上飲用,係非常適合嘅選擇!

4. Kombucha

早上除了飲咖啡作提神外,可考慮飲用有氣飲料,用來「炸」醒腦袋。咁樣也要健康地「炸」,一於用 Taboocha (大杯茶)的 Kombucha (發酵茶)來代替咖啡。發酵茶是靠菌膜加入茶和糖發酵而成,有豐富益生菌,味道酸甜,並充滿天然氣泡的健康飲料。好處係促進腸道蠕動,解決便秘問題,提升免疫力。嘩!咁多好處,又點能唔飲呢! 

心動想跟著吃這幾款健康早餐,立即用戶戶送App或登入 Deliveroo.hk落單,馬上全速送到!

Deliveroo application

馬上到iOS和Android的應用程式商店下載

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application