1. Zh
  2. 精選美食
  3. 遠在天邊,近在咫尺,大熱佳餚,一 click就到
遠在天邊,近在咫尺,大熱佳餚,一 click就到

遠在天邊,近在咫尺,大熱佳餚,一 click就到

香港人真係好幸福,係呢度什麼華洋美食也能找到,但只可惜係我哋太忙,實在很多時都未能親身去到,好彩有「戶戶送」幫手,能把大熱中菜佳餚、靚湯、剌身⋯不論在旺角或者在烏溪沙都能把美食送到。

1. 羅麥雞翼炒丁

羅麥記係間港式懷舊茶餐廳,主食及小食花款多樣化,加上佢哋嘅創意元素,推出特別款式餸菜,比我哋享用。個「羅麥雞翼炒丁」可說懷舊及創意結合,雞翼是用上瑞士汁煮製,甜甜的夠晒入味,炒丁也用上瑞士汁,麵條炒得分明,整體鹹中帶甜,非常對胃,無論什麼時候食都適合。

2. 蟲草花濃燉燉湯套餐

近年香港人注重養生,所以米芝蓮推介嘅湯品小棧受歡迎,佢哋專門提供養生保健湯,省略咗我哋無時間煲湯嘅煩惱。「蟲草花濃燉燉湯套餐」非常多人下單,佳因呢到用足料煮製,加上蟲草花不寒不燥,清甜滋潤,養生養顏,備受OL及家庭主婦嘅青睞。而套餐內選擇多,令你每天有不同組合享用。

3. 香蒜焗烤雞

近期人氣爆燈,惹味嘅韓國烤雞,由Dodam Chicken提供,用上piazza焗爐烤製雞件,利用高溫之下迫出油份,相對比炸雞食落更健康。「香蒜焗烤雞」,沒有多餘油份,外皮香脆,肉質鮮嫩,大人小孩都喜歡,食多幾件都唔怕邪惡,最好配杯韓啤一起嘆,整個韓風味更濃!

4. 刺身盛

受歡迎嘅仲有日本刺身,魚味市場居酒屋嘅刺身,由日本直接送到,並且有6點或8點選擇。每天會根據當天運到魚穫而定,簡直係不時不吃,包保新鮮。每一件刺身也有一定厚度,入口豐厚。尤其深海池魚,肉質爽滑,比一般池魚真的美味很多,個套餐剌身,物超所值!

在百忙中也想一嚐大熱美食,嗱嗱聲用戶戶送App或登入 Deliveroo.hk,叫齊回來安坐家中大吃大喝。

Deliveroo application

馬上到iOS和Android的應用程式商店下載

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application