1. Zh
  2. 精選美食
  3. 沒有Pizza的派對,又點可以叫Party 
四款啱晒派對嘅美味薄餅,最啱用嚟招呼一眾派對狂

沒有Pizza的派對,又點可以叫Party 

可知道一年內有多少派對舉行,想令你參與其中的派對夜添上色彩,梗係要花點心思,除了設定主題及佈置外,美食方面點少得薄餅呢!與不同群組嘅人開派對,就找來佢哋喜歡的獨特餡料薄餅,令人食指大動,又玩得過癮開心。

1. 芝士7重奏 大蝦帆立貝(新蒲崗)

與小朋友開生日派對,重緊要有得食又有得玩,點一次過滿足兩個願望?只要叫來 Pizza Hut的「芝士7重奏的大蝦帆立貝薄餅」就可以,有7種極濃郁芝士,以車打芝士作批邊,一口咬下便能拉出千百條芝士絲,可以比試誰拉得長。餡料有甜美蜜桃、爽口大蝦、大大粒新鮮帆立貝及垷肉,還有巴馬臣忌廉芝士和柚子沙律醬,入口外脆內軟,大人細佬都合適。 

2. 馬來喇沙海鮮薄餅 (旺角) 

同一班旅遊達人開派對,就用上異地風情作主題,大家開心share各地的精彩美食情報,以及交流有什麼旅遊新景點。而在派對上找來 Zero 製作的「馬來喇沙海鮮薄餅」,餡料有新鮮的海中三寶,分別係魷魚、蝦和扇貝,配菜有蘆筍、香菜、香葱。最獨特之處,以馬來喇沙代替番茄醬,吃下去令人感到滿滿的馬來西亞風味。

A post shared by Ben Suen (@benone) on

3. 黑松露野菌手拉薄餅 (尖沙咀) 

與運動群組嘅朋友開派對,以健康運動做主題,一定走唔甩,所以係開餐美食中,也要以素食為主。素菜都可以很滋味,所指的就是 Petit Deli炮製的黑松露野菌手拉薄餅,餅底有咬口,上面鋪滿野菌,每一口都有黑松露的香味,好味一流!

A post shared by Robin Liu (@robinliu) on

4. Lobster (尖沙咀)

同班講豪情的兄弟開派對,咁就要食得豪啲嗱!那𥚃有原隻龍蝦製作嘅薄餅?喺邊處有得落單?咁就要介紹 The Point - Lunch 有個叫「Lobster」的薄餅,個薄餅有11吋大,餡料當然有大大隻龍蝦、回香、車厘茄、水牛芝士、海鮮醬。龍蝦肉爽口彈牙,每啖pizza都係海鮮味,美味的程度,兄弟姊妹們異口同聲叫加多round。

開派對咁可以少了薄餅,馬上用「戶戶送」或登入 Deliveroo.hk 下單,把今回推介叫齊來吃吧!

Deliveroo application

馬上到iOS和Android的應用程式商店下載

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application