1. Zh
  2. 美食趨勢
  3. 中秋喜慶十足十 | 5大賞月地點推介
中秋喜慶十足十 | 5個賞月地點推介

中秋喜慶十足十 | 5大賞月地點推介

每年中秋節指定動作係燒野食、食月餅放題、定偷偷地煲蠟放天燈(切勿以身試法,違例者可被罰款一千五百)?其實約friend出黎公園吹吓水,賞吓月都係一種難得嘅享受。傾到口乾又肚餓但又唔捨得散band,不如叫啲外賣美食助慶,填滿中秋佳節嘅氣氛!

喺以下地點使用戶戶送,即可搜尋附近精選餐廳,戶戶送幫你將滋味美食直接送達賞月地點!

添馬公園 (金鐘)

添馬公園辰喺政府總部隔嚟,有大片草地,仲有世界級維多利亞港夜景。不過呢度人多就唔太好辦事,要賞月要趁早霸位。依!咁早去,一早買到個老麥都凍晒喇!識玩梗係叫戶戶送,較啱時間,美食送到。

餐廳推介:

Shiro

喜遇

Butchers Club

荃灣沙咀道遊樂場 (荃灣)

有花燈睇而且喺正荃灣站同荃灣西站中間,非常方。周圍都係商場點解仲要叫外賣?因為一次個嗌幾間可以開心share!

餐廳推介:

BBQ Chicken Premium Chicken

皇室甜品

青衣海濱公園 (青衣)

青衣居民有福了,去青衣海濱公園賞月有綵燈會睇,仲可以享受下海風。只要你個pin唔係定位落個海到,戶戶送都幫你送呀!

餐廳推介:

PizzaStage

樂天皇朝

大坑東遊樂場 (深水埗)

深水埗附近咁多糖水舖,一人食兩碗,傾計傾到天光都仲得!

餐廳推介:

賞茶

綠林甜品

Burgerman

佐敦谷公園 (九龍灣)

佐敦谷公園塊草地稱得上無敵,大到你打關斗都得(視乎當日人數)。不過呢,呢個位置就要搭幾程車先出到去,買完野食入番黎應該已經天光。所以都係叫外賣方便啲。

餐廳推介:

金滿堂甜品

上海婆婆336 Shanghai Po Po 336

更好嘅消息就係我哋能夠將美食送到以上五個地方,即刻就透過我哋網站或者應用程式睇定有咩食啦!

Deliveroo application

馬上到iOS和Android的應用程式商店下載

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application